Buurtzorg – Van TVC naar geoptimaliseerde video ads per kanaal (YouTube / Meta)

Home » Buurtzorg – Van TVC naar geoptimaliseerde video ads per kanaal (YouTube / Meta)

Klantcase: Buurtzorg Nederland – Keuringsdienst van Banen

Doel: Zij-instromers in aanraking laten komen met de mogelijkheden van werken in de zorg.

Uitdaging: Buurtzorg Nederland wil de zorg interessanter maken voor zij-instromers. Ze waren op zoek naar een sterke marketing campagne die deze groep zou kunnen aanspreken en zou leiden tot engagement van de doelgroep.

Oplossing: Buurtzorg Nederland heeft, samen met Johan Nijenhuis een TV commercial ontwikkeld. En Cantona werd gevraagd de digitale doorvertalingen van deze campagne op te pakken. Doordat er heel veel beeldmateriaal beschikbaar was, hebben we per kanaal, per fase in de funnel en per advertentievorm videoadvertenties gemaakt. In nauwe samenwerking met het team van Buurtzorg hebben we de beelden zorgvuldig geëdit – de combinatie van onze marketingkennis en hun inhoudelijke edits heeft geleid tot een authentieke en overtuigende campagne. Door per kanaal en fase in de funnel naar de bijpassende metrics te kijken, ontstond er een impactvolle campagne.

Resultaten: De campagne was een groot succes en leverde onder andere de volgende heerlijke cijfers op:

  • 1 miljoen unieke video views
  • Frequency van 3,2
  • Slechts 0,007 cent per view
  • Meer dan 65% kijktijd van een ‘skippable’ 30-seconde advertentie op YouTube

Conclusie: Deze online campagne laat heel mooi zien hoe belangrijk een goede samenwerking tussen klant en bureau is. Men kan een kanaal nog zo goed beheersen, als de creatie en de copy er niet op aansluit, werkt het nog steeds niet. Maar als dit allemaal goed samenkomt, is het resultaat vaak indrukwekkend.

Hieronder wat voorbeelden van de verschillende video’s die we ingezet hebben. Dit is een klein gedeelte, in totaal hebben we bijna 10 verschillende video’s ingezet.

Bekijk de video’s:

Instagram Story – Advertentie

Een Insta Story als advertentie werkt alleen als je binnen 1 seconde de aandacht trekt.

Een YouTube advertentie die na 5 seconde skippable is, moet binnen die 5 seconden triggeren.

Benieuwd naar meer over deze case? Of op zoek naar mogelijkheden om jouw TVC / Video campagne succesvoller te maken? Neem contact op en laten we eens bellen over de mogelijkheden.