Google Grants

Home » Google Ads » Google Grants

Google Grants biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis te adverteren op Google Ads. Hier zijn enkele van de mogelijkheden van Grants en hoe je het kunt aanvragen:

  1. Gerichte advertenties: Met Grants kunnen non-profitorganisaties gericht adverteren op basis van verschillende targetingopties, waaronder locatie, taal en apparaat. Hierdoor kunnen ze hun doelgroep effectiever bereiken en hun boodschap verspreiden.
  2. Betere zichtbaarheid: Grants zorgt ervoor dat non-profitorganisaties worden weergegeven op de eerste pagina van Google Zoeken, waardoor ze meer zichtbaarheid krijgen en meer bezoekers naar hun website kunnen trekken.
  3. Gratis advertentiekrediet: Google Grants biedt gratis advertentiekrediet tot wel $10.000 per maand, waarmee non-profitorganisaties hun boodschap kunnen verspreiden zonder extra kosten.
  4. Geavanceerde functies: Met Grants kunnen non-profitorganisaties ook gebruik maken van geavanceerde functies, zoals geautomatiseerde biedingen en Google Analytics, om hun campagnes te optimaliseren en betere resultaten te behalen.

Om in aanmerking te komen voor Grants, moet een non-profitorganisatie aan bepaalde criteria voldoen, waaronder:

  • Geregistreerd zijn als liefdadigheidsorganisatie in het land waar ze actief zijn
  • Een geldige non-profitstatus hebben
  • Voldoen aan de programma eisen van Grants

Als een non-profitorganisatie voldoet aan de criteria, kan het zich aanmelden voor Grants via het Google for Nonprofits-platform. Hier moet de non-profitorganisatie een aanvraag indienen en aanvullende informatie verstrekken over hun organisatie en doelstellingen.

Kortom, Google Grants biedt non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis te adverteren op Google Ads, waardoor ze hun zichtbaarheid kunnen vergroten, hun boodschap kunnen verspreiden en meer bezoekers naar hun website kunnen trekken. Om in aanmerking te komen voor Grants, moet een non-profitorganisatie aan bepaalde criteria voldoen en een aanvraag indienen via het Google for Nonprofits-platform. Het is een geweldige manier voor non-profitorganisaties om hun online aanwezigheid te vergroten en hun doelen te bereiken.

Cantona verzorgt voor klanten Google Grants campagnes. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de campagnes die voor Nederlands Dans Theater managen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Of wil je graag spreken over de mogelijkheden van Grants voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we laten je het graag zien.