TikTok Pixel

Home » TikTok » TikTok Pixel

Een TikTok pixel is een stukje code dat op je website wordt geplaatst om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers die vanaf TikTok naar je website komen. Hiermee kun je de effectiviteit van je TikTok-campagnes meten en je advertenties optimaliseren om betere resultaten te behalen. Het installeren van een TikTok pixel is relatief eenvoudig en kan door elke website-eigenaar worden gedaan.

Benodigde tijd: 15 minuten

Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een TikTok pixel op uw website:

 1. Maak een TikTok Ads-account

  Om een TikTok pixel te kunnen installeren, moet je eerst een TikTok Ads-account hebben. Ga naar de TikTok Ads-website en maak een account aan als je er nog geen hebt.

 2. Maak een TikTok pixel

  Ga naar de Pixel Management-pagina in uw TikTok Ads-account en klik op de knop “Create a pixel”. Dit vindt je onder Assets > Events. Geef de pixel een naam en vul de vereiste informatie in.

 3. Kopieer de pixelcode

  Nadat je de pixel hebt aangemaakt, wordt er een stukje code gegenereerd dat je op je website moet plaatsen. Kopieer de pixelcode naar het klembord.

 4. Plaats de pixelcode op uw website

  Plaats de pixelcode op de pagina(‘s) van uw website waar u het gedrag van gebruikers wilt volgen. Dit kan bijvoorbeeld de bedankt pagina zijn die verschijnt nadat een gebruiker een aankoop heeft gedaan of een formulier heeft ingevuld. Plaats de pixelcode tussen de <head> en </head> tags van uw HTML-code.

 5. Test de pixel

  Nadat je de pixel op je website hebt geplaatst, is het tijd om te testen of deze correct werkt. Ga terug naar de Pixel Management-pagina in je TikTok Ads-account en klik op de knop “Test Pixel”. Voer de URL van de pagina in waarop je de pixel hebt geïnstalleerd en klik op “Test”. Als de pixel correct is geïnstalleerd, zou je een groen vinkje moeten zien verschijnen.

 6. Gebruik de pixel

  Nu je de TikTok pixel succesvol hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het meten van het gedrag van gebruikers die vanaf TikTok naar je website komen. Dit stelt je in staat om de effectiviteit van je TikTok-campagnes te meten en je advertenties te optimaliseren voor betere resultaten.

Bij Cantona kunnen we bedrijven helpen bij het plaatsen van een TikTok pixel op hun website. Onze experts hebben uitgebreide ervaring met het installeren en gebruiken van pixels en kunnen u helpen bij het opzetten van effectieve TikTok-campagnes. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen uw marketingdoelen te bereiken met TikTok.